Category Archives: Álláshirdetés

A Profession.hu-n feladott hirdetések 31 napig elérhetőek oldalunkon.

Ez idő alatt a hirdetés egyes részei szabadon módosíthatók, azonban fontos, hogy a pozíció időközben nem változhat. Ebből kifolyólag a pozíció elnevezése az egyetlen olyan beállítás, amely nem változtatható a 31 napos időtartam alatt.

A munkaadói fiókban gyorsan és egyszerűen módosíthatja hirdetését. Ehhez lépjen be a fiókjába, amit e-mail-címével és a hozzá tartozó jelszó megadásával tehet meg. A sikeres bejelentkezés után (a képernyő jobb felső sarkában a saját, illetve cége nevét kell látnia) a Hirdetéseim menüpontban, a módosítandó hirdetéssel egy sorban található ceruza ikonnal, azaz a Szerkeszt gombbal módosíthatja aktív hirdetését.

A feladott hirdetések a 31 nap elteltével automatikusan inaktiválásra, vagyis törlésre kerülnek. A hirdetés részletei, valamint az arra beküldött pályázatok akkor is elérhetőek a munkaadói fiók Hirdetéseim menüpontjában, amikor a hirdetés már nem aktív a Profession.hu oldalán. Fontos információ, hogy a pályázatok és az azokhoz tartozó dokumentumok a jelentkezéstől számított 90 napig szerepelnek a jelöltkezelő rendszerben.

A munkaadói fiókban gyorsan és egyszerűen törölheti aktív hirdetését. Ehhez lépjen be a fiókjába, amit e-mail-címével és a hozzá tartozó jelszó megadásával tehet meg. A sikeres bejelentkezés után (a képernyő jobb felső sarkában a saját, illetve cége nevét kell látnia) a Hirdetéseim menüpontban, a módosítandó hirdetéssel egy sorban található Hirdetés inaktiválása gombbal törölheti aktív hirdetését.

Az inaktiválás/törlés után a hirdetés nem visszaállítható, azaz ugyanazt a hirdetést csak új termék megvásárlásával lehet újra megjelentetni oldalunkon.

A hirdetések szüneteltetésére (azaz inaktiválására és újraaktiválására díjmentesen) nincs lehetőség.

A Profession.hu oldalán megjelenő hirdetések kizárólag valós, a nyitott pozícióval kapcsolatos információkat tartalmazhatnak, valamint olyan feltételeket, amelyeket az állást kínáló ténylegesen biztosít.

Minden hirdetés, amelyet az online hirdetésfeladási csatornán keresztül aktiválnak, átesik egy moderálási folyamaton. Ennek során ellenőrizzük, hogy a hirdetésben szerepel-e:

 • diszkriminatív tartalom (pl. nemre, korra irányuló),
 • trágár kifejezés,
 • telefonszám,
 • e-mail-cím,
 • valamint hogy megfelelő-e a választott hirdetési termék (Start és Start Prémium termékben kizárólag fizika-és szakmunka pozíciók jeleníthetők meg).

Amennyiben igen, úgy a hirdetésből ezeket töröljük, és erről e-mail formájában értesítjük a hirdetés feladóját.

A beérkezett pályázatok kezelésére a Profession.hu egy saját fejlesztésű megoldást kínál: a Jelöltkezelő rendszert (Applicant Tracking System – ATS). 

A Jelöltkezelő rendszer a Munkaadói fiókba történő belépés után érhető el. A Hirdetéseim oldalon kattintson arra az álláshirdetésre, amelynek a jelentkezőivel foglalkozni szeretne! Ekkor a Jelöltkezelő rendszerbe, az álláshirdetés jelentkezőinek listájára érkezik. 

Mire jó a Jelöltkezelő rendszer?

 • Szűrés és rendezés: a jelentkezők egy helyen, egy szűrhető, rendezhető listában jelennek meg.
 • Adatok a jelentkezőről: a jelentkező profilját megnyitva megtalálhatja a jelentkező elérhetőségeit, szakmai életrajzi adatait és feltöltött pályázati anyagait, CV-dokumentumait.
 • Szétválogatás: a Jelöltkezelő lehetővé teszi, hogy a beérkezett jelentkezéseket egyszerűen szétválogassa: 
  • Az álláshirdetés elvárásainak megfelelő jelentkezőket – akikkel szeretné felvenni a kapcsolatot – helyezze a Megfelelő jelentkezők listába! 
  • Az álláshirdetés elvárásainak meg megfelelő jelentkezőket helyezze a Nem megfelelő jelentkezők listájába.
 • Státuszállítás: a hirdetés elvárásainak megfelelő jelentkezőket kezelje a Megfelelő jelentkezők státusza menüpontban. Ezen az egyszerűen kezelhető felületen adminisztrálhatja és követheti a jelentkezők státuszát (pl. Telefonon előszűrve, Interjúztatva, Ajánlat kiküldve stb.) a kiválasztási folyamat során.
 • Üzenetküldés: egyszerűen felveheti a jelentkezőkkel a kapcsolatot egyedi vagy tömeges üzenetküldés funkció segítségével.

A Tudásbázis oldalon további segítséget talál a Profession Jelöltkezelő rendszer (ATS) használatához.

Az oldalunkon megjelenő hirdetések 31 nap után automatikusan inaktiválódnak, vagyis ez után már nem elérhetőek a munkavállalók számára.

Abban az esetben, ha 31 napos időszak alatt nem találta meg a keresett munkaerőt, újra feladhatja hirdetését, újabb fizetési kötelezettséggel.

A hirdetés újrafeladásának több módja is van:

 1. Hirdetés módosítása nélkül: A munkaadói fiókba történő sikeres bejelentkezés után, a Hirdetéseim menüpontban láthatóak hirdetései. Aktív státuszban lévő hirdetések újrafeladása nem lehetséges. Az egyéb státuszú hirdetések közül kiválaszthatja azt, amelyiket szeretné újra megjelentetni oldalunkon. A hirdetés pozíciónevével egy sorban, a Műveletek oszlopban látható ikonok közül válassza ki A hirdetés újrafeladása módosítás nélkül ikont. Hirdetése így ugyanazokkal a paraméterekkel (jellemzőkkel, beállításokkal) kerül ki oldalunkra, amelyekkel előzőleg megjelent.
 2. Hirdetés módosításával: A munkaadói fiókba történő sikeres bejelentkezés után, a Hirdetéseim menüpontban láthatóak hirdetései. Aktív státuszban lévő hirdetések újrafeladása nem lehetséges. Az egyéb státuszú hirdetések közül kiválaszthatja azt, amelyiket szeretné újra megjelentetni oldalunkon. A hirdetés pozíciónevével egy sorban, a Műveletek oszlopban látható ikonok közül válassza ki az Újrafeladás módosítással ikont. Így az előző megjelenésnél megadott paraméterek (jellemzők, beállítások) betöltődnek, de lehetősége van módosítani azokat.

Az újra feladott hirdetések ugyanazokkal a szolgáltatási feltételekkel jelennek meg az oldalunkon, mint az eredetileg feladottak.

A Profession.hu oldalán a munkavállalókat kereső cégek több eszközből választhatnak, amelyek segítségével megtalálhatják a nekik megfelelő munkaerőt. Ezek közül a legtöbbet használt lehetőség az álláshirdetés feladása.

Minden hirdetésnek 31 napos megjelenést biztosítunk. Az álláslehetőségeket a munkavállalók elérhetik a Profession.hu oldalán keresve, valamint az állásértesítőkben is.

A hirdetések megjelenésének ára a hirdetési terméktől, valamint az ahhoz választható hatékonyságnövelő terméktől függ. Az előbbiek – az árazás mellett – a hirdetések listaoldalon történő elhelyezkedését is befolyásolják.

Álláshirdetést feladni 3 módon lehet:

 1. Az online felületen: Bármelyik hirdetési terméket választja, hirdetését feladhatja online. Oldalunk végigvezeti önt a szükséges lépéseken, és bekéri a hirdetés megjelentetéséhez szükséges adatokat. Ez után akár percek alatt aktívvá válhat hirdetése az álláskeresők számára.
 2. Szerkesztő kollégáink segítségével: Amennyiben a Classic, Optimum vagy Pro+ termékek közül választ, a hirdetés leírását (.doc vagy .docx formátumban) elküldheti a hirdetes@profession.hu e-mail-címre. Szerkesztő kollégáink a beküldést követően elkészítik a hirdetés látványtervét, amelyet ellenőrzés után el tud fogadni. Ez a szolgáltatás ingyenes, és a 17.00 óráig beérkező igényeket még ugyanazon a napon feldolgozzuk.
 3. XML-csatornán keresztül: Amennyiben ezen a csatornán keresztül szeretne hirdetni, elegendő saját weboldalán publikálnia hirdetését. Ezeket automatikusan átvesszük, és aktiváljuk a Profession.hu oldalán egy egyszeri fejlesztést követően. Bővebb információkért várjuk megkeresését az xml@profession.hu e-mail-címen.